HR EN

Search
Close this search box.

>>

Javno savjetovanje Europske komisije

U tijeku je javno savjetovanje Europske komisije o budućnosti ruralnog razvoja.

Cilj je ovog savjetovanja prikupiti mišljenja o trenutačnim prilikama i izazovima u ruralnim područjima, ciljevima tih područja i mjerama potrebnima za njihovo ostvarenje. Svi zainteresirani Europljani, uključujući potrošače, poljoprivredno-prehrambeni sektor, ruralna mala i srednja poduzeća, države članice, regionalna i lokalna tijela, poljoprivrednike, organizacije civilnog društva, mlade iz ruralnih područja, nevladine organizacije, lokalne skupine, ruralne mreže i akademike mogu sudjelovati u javnom internetskom savjetovanju do 30. studenoga 2020.

Što ruralna područja čini privlačnima, koje su današnje potrebe ruralnih područja, kako bi trebalo upravljati u ruralnim područjima, koje su prilike za budućnost ruralnih područja, samo je dio pitanja za promišljanja građana iz ruralnih područja.

Pozivaju se stanovnici s ruralnih područja da se uključe u javno savjetovanje i iznesu svoja stajališta ispunjavanjem upitnika na slijedećoj poveznici:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12525-Long-term-vision-for-rural-areas/public-consultation

>> Vijesti

>> Najave