HR EN

Search
Close this search box.

>>

U Metkoviću održan seminar „Umrežimo se – protiv korupcije!“ za organizacije civilnog društva i predstavnike lokalnih samouprava Dubrovačko-neretvanske županije / Seminar “Let’s create a network – against corruption!” for representatives of local civil society organisations and public administration County of Dubrovnik-Neretva was held in Metković

Seminar za predstavnike lokalnih organizacija civilnoga društva i lokalnih samouprava Dubrovačko-neretvanske županije održan je 19. i 20. lipnja 2015. u hotelu “Narona” u Metkoviću.

Seminar je organiziran s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva Dubrovačko-neretvanske županije za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini.

Četrdesetak sudionika u ime organizatora pozdravila je predsjednica udruge “Dobra” Matija Vukša, a u ime suradnika na projektu, Grada Metkovića, dogradonačelnik Nikola Grmoja.

O potrebi transparentnog upravljanja, štetnosti  korupcije i njezinim pojavnim oblicima, mjerenjima i načinima suzbijanja govorio je dr. Neven Šimac, predsjednik Savjetodavnog odbora UDD – Udruge za demokratsko društvo.

Hrvoje Vindakijević iz Ureda Povjerenice za informiranje govorio je o pravu na pristup informacijama.

O koruptivnim rizicima javne nabave i europskim praksama govorio je dr. Neven Šimac.

Drugog dana seminara o policy analizi kroz prezentacije i radionice vodio je policy trener Boris Zelenika. Dao je smjernice za izradu policy analize, provođenje policy analize, provođenje jednostavnijeg istraživanja itd.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

>> Vijesti

>> Najave